Viikko alkoi kahdella vapaapäivällä.
Maanantaina olin Zugspitzebahnin järjestämällä retkellä. He järjestivät alueen
hotellien henkilökunnalle retken vuorille ja esittelivät uutta hissiprojektiaan.
Pääsin meidän hotellilta tähän mukaan. Meitä piti olla kolme, mutta yhdellä oli
takana yövuoro, joten meni sitten kotiin nukkumaan. Kaverinani retkellä oli
alle parikymppinen paikallinen tyttö, joka ei puhunut sanaakaan englantia.
Välillä ihmettelen suuresti miten täällä nuoret opiskelevat hotellialaa, mutta
eivät sitten puhu muuta kuin saksaa. Hiljainen päivähän siitä tuli. Yritin
parhaani mukaan jutella hänelle saksaksi, mutta luovutin melko nopeasti kun en
saanut vastakaikua.
Zugspitzen lisäksi kävimme Kreuzeckilla
ja Alpspitzilla. Ne olivat minulle uusia valloituksia, joten oli mukava nähdä
nekin. Sää oli todella huono. Pilvistä ja välillä sateli. Kreuzeck (1651) ja
Alpspitze (2628) olivat sen verran matalia vuoria, että niiltä vielä näkikin
jotain, mutta Zugspitzeltä ei sitten nähnytkään mitään ja siellä satoi lunta.
Alla muutamia kuvia retkeltä.
|
AlpspiXiltä kuvattu. Käsittääkseni Garmisch-Partenkirchen näkyy tuossa. |
|
Myös AplspiXiltä ja kuvassa Grainau. |
|
Kävelymatkalta Hochalmin hissiltä Kreuzekiä kohti. |
|
Tämä on sitten Zugspitzeltä. Taustalla näkyy hieman kultasta "keppiä" mikä siellä vuorella on. |
Tiistain vapaapäivänä kävin Garmischissa
shoppailemassa. Ostin jo tuliaisia. Muutaman olusen riipaisin siinä päivällä ja
minun piti käydä yhdessä nuorten vaateliikkeessä, mutta meninkin hetken
mielijohteesta viereiseen kauppaan jossa myytiin paikallisia ns.
kansallispukuja. Olin aiemmin miettinyt, että olisi kiva sovittaa sellaista.
Mitä nopeasti olen katsonut näyteikkunoista näitä naisten hameita, niin kolmen
osan hame maksaa yhteensä n. 500€ tai enemmän. Tällä liikkeellä oli ulkona
rekissä alemekkoja…joten otin siitä muutaman ja ajattelin, että minäpä
kokeilen. Löysin sitten mieluisan mekon 90€:lla ja olutpäissäni ostin sen. Vaan
nyt on. Sitä aion nyt sitten käyttää kesän juhlissa Suomen päässä. Täällä puen
sen päälleni jo juhannuksena.
|
Saksalainen kansallispuku, Dirndl. |
Keskiviikkona koitti sitten se päivä kun
pääsin keittiöön. Olin todella hermostunut, koska en ollut laittanut ruokaa
kunnolla pariin kuukauteen. Pelkäsin heidän odottavan minulta jotain
mahdotonta. Meininki keittiössä kuitenkin oli todella rento. Onnekseni sain
työparikseni 24-vuotiaan portugalilaispojan tai no mies kai se jo tuossa iässä
on. Hän puhui minulle englantia ja opasti kärsivällisesti. Kiitinkin häntä
siitä. Hän kertoi, että kun hän aloitti keittiössä, niin oikein kenelläkään ei
ollut aikaa näyttää paikkoja ja opastaa. Hänkin puhui melko huonosti saksaa
kuten minäkin. Oli lohduttavaa kuulla mitä rämpimistä muillakin on ollut.
Paljohan inffoa siihen alkuun tulikin enkä varmasti muista kaikkea.
Varsinaisesti ruuan laiton kanssa tuolla
ei ollut paljon mitään tekemistä. Työskentelen klo 14-22 eli
illallisbuffetissa. Kaikki ruoka oli jo valmisteltu. Pilkoin ainoastaan voita
ja keittelin kukkakaalia. Käytännössä jo valmistettu ruoka lämmitettiin ja
tuunattiin ja vietiin tarjolle. Buffettiin kuuluu salaattipöytä, 10 lämmintä
ruokaa, 9 kylmää alkupalaa ja jälkiruuat. Syöjiä oli joku reipas 80. Kerkesimme
pitää taukoja ja jo hieman yhdeksän jälkeen homma oli paketissa. Illemmalla
työparini lisäksi tuli toinen vanhempi portugalilainen mies. Puhui melko huonoa
saksaa.
Ala cartea tuskin pääsen tekemään ja
junnu portugalilainen sanoikin, että se oli melko vaikeaa, koska ei tiedä ruokia
ja mitä annos sisältää. Eikä kenelläkään ole aikaa näyttää. Junnu oli ollut
kahtena iltana ala cartessa ja keittiössä hän on ollut jo 2kk. Minä kun olen
vain 7 päivää keittiössä, niin minulla on varmaan täysi työ oppia buffetinkin
salat, vaikka ei se mitään avaruustiedettä ollutkaan. Hetki kuitenkin aina
menee kun oppii paikat ja talon tavat.
Toinen päivä keittiössä olikin sitten
sellainen, että kaikki oletti, että osaan kaikki työt. No en osannut. Pieniä
muistin jälkiä oli. Kyselin sitten aika paljon. Buffetissa illalla oli vain
minä ja seniori portugalilainen, joka alkoi tinttaamaan väkeviä aika alkuillasta.
Oli suhteellisen ärsyttävää työskennellä humalaisen portugalilaisen kanssa,
joka ei puhunut kunnolla saksaa. Jossain vaiheessa vain muristiin toisillemme,
kun molempia turhautti niin paljon. Ilta sinänsä oli helppo, kun meillä oli
vain n. 60 asiakasta ja illalla tuli vielä Saksan jalkapallopeli, joten kaikki
asiakkaat söivät ja lähtivät pois melko nopeasti. Jospa kolmas ilta toden
sanoisi.
Kolmas ilta ei sanonut totuutta. Olen
toki oppinut jo perusasiat ja pystyn ne hoitamaan. Pääsin jopa paistamaan
röstejä ja mustekalarenkaita. Lisäksi kokosin buffetwagenin ihan yksin, jossa
on kylmät startterit ja jälkiruuat. Käytännössä siis valitsin mitä buffetissa
noilla pisteillä syödään. Olen nyt kolmena iltana ollut seniori portugalilaisen
kanssa, joka ei puhu englantia ja saksaakin huonosti. Suurin ongelma meidän
työskentelyssä on kieli. Olemme nyt kahtena iltana olleet kahdestaan ja
molempina iltoina hänellä on mennyt hermot. Ja minua turhauttanut. Heitin 4h
huoneenlämmössä maitopohjaisessa kastikkeessa olleet kurkun jämät roskiin, niin
sain helvettiä. Uudet tuorekurkut olisi pitänyt sekoittaa siihen samaan.
Senioriportugalilainen pillastui niin paljon, että lähti puoleksi tunniksi Hütteen
avautumaan toiselle kokille. Näin uskon tapahtuneen. Kun hän tuli takaisin,
niin hän oli rauhoittunut ja opasti kärsivällisemmin. Suoraan sanottuna
vituttaa työskennellä noin kuohahtelevan ihmisen kanssa, kun ei ole edes
yhteistä kieltä. Hän antaa minulle tehtävän ja sitten kun olen suorittamisen
puolessa välissä, niin pitäisi olla jo tekemässä jotain muuta. Varsinainen
rikkaus työskennellä muiden kulttuurien kanssa…KeittiöTJ 4 ja todella toivon,
että junnu portugalilainen tulisi muina iltoina kaveriksi.
Lauantaina ja sunnuntaina
työskentelinkin junnu portugalilaisen kanssa. Onneksi. Niin paljon rennompaa ja
mukavampaa. Lisäksi sai puhua englantia. Syöjiä buffetissa oli loppuviikosta
45-75 hlön väliltä. Ärsyttäviä ryhmiä, jotka saapuvat kerralla ja sitten saakin
juosta hiki päässä tunnin ja loppuilta vain odotellaan. Illat ovat kyllä
mukavia kun vähän siivoillaan ja lopuksi jäädään juomaan oluet. Sellaista
työskentelyn pitäisi ollakin, että päivän päätteeksi jäädään juomaan olutta ja
puhutaan kakkaa. Viikonloppuna pääsin myös kokkailemaan salin puolelle. Sitä
sanotaan jostain syystä täällä show timeksi. Salin puolella kokataan yksinkertaisia
ruokia. Yleensä pastaa ja vihanneksia tai mereneläviä.
Tällä viikolla lyötiin lukkoon
henksupäällikön kanssa ensi viikon viimeiset neljä työpäivää. Kaksi päivää
keittiössä, yksi päivä respassa ja yksi päivä wellnesissä. Varovaisesti
henksupäällikkö jo kyseli, että miten pitkään minulla koulu kestää ja olisiko
minulla vielä harjoittelua. Ovat kuulemma olleet minuun tyytyväisiä ja töihin
pääsisi myöhemminkin. Kohtelias yritin olla enkä sanonut mitään varmaksi.
Tuolla on kuitenkin sen verran paskoja asioita, että en tuonne enää töihin
palaa. Jotta tuonne töihin palaisin, minun pitäisi odottaa että muutama
työntekijä jäisi eläkkeelle ja että hotellin johtaja vaihtuisi. Saa nähdä
kultaako aika muistoja. Ilman ukkoa en kyllä lähde.
Seuraavalla viikolla voin sanoa, että
menen kotiin ensi viikolla. Parasta.
Alla lisää kuvia tältä viikolta:
|
Ihme soppaa. |
|
Perus baijerilaista, punakaalta ja knöödeleitä. |
|
Kylmiä starttereita, lihapuoli. |
|
Kylmiä starttereita, kalapuoli. |
|
Salaattipöytää. |
|
Baijerilaista kattausta. |
|
Possua. |
|
Jälkkäritiskiä. |
|
Kokkiminä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti