keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Viikko 22 – Kolme työpäivää + loma Suomeen

Viikko alkoi salissa perushommilla. Lomakausi loppui ja meno rauhoittui. Aamiaisella oli 70-130 henkeä ja rauhallisimpana iltana buffetissa oli 19 asiakasta illallisella. Kolmantena päivänä menin omatoimisesti 1,5h aikaisemmin töihin, kun meille tuli n. 30hlön ryhmä kiinalaisia aamiaiselle klo 06:30. Kahdeksalta tuli sitten vielä n.40hlö meksikolaisia. Pääsinkin sitten töistä tuntia aikaisemmin.

Ystävystyin hyvin respasta hätäapuna olevan tytön kanssa. Hän puhui minulle paljon englantia. Huomasin kyllä niiden työpäivien aikana saksan kielen taitoni heikentyneen kun papatin paljon englantia. Kun kuulin respan tytön pääsevän takaisin respaan, niin tiesin, että minun pestini salissa jatkuu. Ja niinhän se jatkuukin…en tiedä tarkalleen miten kauan, mutta en niin välitäkään. Töitä on ylipäätään enää muutama viikko jäljellä, niin en välitä olenko ne salissa vai missä. Sinänsä olisi mukava nähdä miten tietyt ruoat tuolla valmistetaan ja miten keittiössä toimitaan Saksassa, mutta jospa kerkeäisin muutaman päivän siellä pyörähtää. Tiedän, että Suomeen palatessani pääsen kyllä kesätöissäni keittiöön.

Minulla on tasan kuukausi lopulliseen kotiin lähtöön. Nyt on alkanut vasta tuntua, että olo on helpottanut. Kriiseilyssä meni 1,5kk-2kk. Yksi syy olon helpottumiseen on varmaan sen kielitaidon pienoinen karttuminen ja töissä pienet kehitysaskeleet. Illallisella pystyn jo itse lisäämään koneelle, jos joku tilaa lisää esim. olutta ja pystyn tulostamaan laskun jos joku haluaa maksaa huoneen numerolla. Selviän pienistä tilanteista ihan hyvin. Mitään small talkia en hirveästi pysty asiakkaiden kanssa höpöttelemään, joten en tiedä miten tönkkö kokemus se asiakkaalle sitten on. Varmaan aika tönkkö.

Pidettyäni kirjaa kuukauden työtunneistani sain vihdoin kortin, jolla leimaan kun tulen ja lähden töistä. Sopivasti ennen lomaani oli myös ”palkkapäivä”. Jospa tämä tästä iloksi muuttuisi.

Huomenna 06:35 starttaa Garmischista bussi kohti Münchenin lentokenttää ja täten myös Suomea. 5 päivää lomaa. Pääsen nukkumaan ensimmäisen yön uudessa asunnossa, johon muutimme 2kk sitten lähtöpäivänäni. Näen Aatto-koiran, uuden grillin, ystäviä, ukon ja sukulaisia. Ei paskempi fiilis.

Kuutti kiittää ja kuittaa hetkeksi.

Alla vielä soundtrackia, jota on töissä tullut 2kk aikana lauleskeltua:
Maamme laulu
Popeda – Ukkometso
Leif Wager – Romanssi
Anna Abreu feat. Redrama – Worst part is over
Sanni – Että mitähän vittua
Sunrise avenue – Hollywood hills
Hanoi rocks – a day late, a dollar short
Miljoonasade – 506 ikkunaa
Eläkeläiset – Villit vanhukset
Eläkeläiset – Poltettu humppa
Eläkeläiset - Päivätanssit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti