Maanantaina aamulla aloitin työni kello 9. Salissani oli
kanssani 2 muuta työntekijää, joista toinen ei puhunut sanaakaan englantia ja
toinen puhui juurikin sen verran, että sai minulle asiat ohjeistettua. Siitäkin
olin jo kiitollinen. Keittiöstä ja salista vastaava esimies otti minut
käsittelyynsä ensimmäisenä. Sanoi heti kättelyssä, että hän ei aio puhua
minulle sanaakaan englantia, että nyt sitten opit sitä saksaa, kun kerta
halusit. Lisäksi hän sanoi, että keittiössä häneltä ei kysellä mitään, vaan
muilta työntekijöiltä voin sitten kysyä. Tein sen virheen salissa, että kysyin
häneltä jotain ja hän heristi minulle sormea. Sen jälkeen en uskaltanutkaan
sanoa hänelle muuta kuin ”ja” ja ”nein”.
Aamiainen oli jo käynnissä kun menin saliin ja siellä oli
asiakkaita. Saksalaisia tietysti kaikki. Minulle näytettiin mistä pitää
huolehtia ja miten homma salissa pyörii. Kahvia ei ollut asiakkaiden itse
otettavissa, joten ensikontakti saksalaiseen asiakkaaseen oli se, että joku
mies viittelöi minua pöytäänsä ja pyysi kahvia. Lupasin tuoda, mutta kun
keittiössä yritin selittää mitä minulta oli pyydetty, niin en saanut
työkaveriltani, joka ei puhu sanaakaan saksaa, muuta ohjetta kuin miten
kahvinkeittimen hana toimii…sitä piti vääntää. Kysymykseni oli lähinnä se, että
kun väännän sitä hanaa niin mihin astiaan se kahvi tiputetaan. Päättelemällä ja
hyvällä tuurilla sain sen oikeaan astiaan, mutta myöhemmin ilmeni, että kahvia
oli liian vähän. Ei mennyt sekään putkeen. Aamiaisen aikana minulla oli 4
kontaktia asiakkaisiin, joista suurinpiirtein 3 onnistui ja yksi meni väärin,
kun vein väärän erikoiskahvin. Senkin asiakas antoi anteeksi, kun olin kuulemma
niin kivan näköinen. Niin…kiemurtelin siinä pyydellen anteeksi, sellaisesta kai
ne saksalaiset sitten tykkää.
Aamiainen kun oltiin saatu taputeltua, niin valmisteltiin sali
lounasta varten. 10 hengen kokousryhmä oli tulossa lounastamaan ja juuri muita
siinä ei ollutkaan. Heille oli tehty oma menu eikä ollut buffettia kuten
ilmeisesti normaalisti. Auttelin annosten kantamisessa. Kun kokousryhmä oli
syötetty, valmisteltiin sali illallista varten. Kuitenkin sitten ulkona ihmiset
söivät annoksia, joivat kahvia ja olutta. Minulle jäi tosi epäselväksi tuo klo
11-17 ruokakonsepti, mutta ehkä se selkiytyy.
Päivän hauskin asia oli puolalaisen kollegan kanssa
työskenteleminen. Hän tuli puolen päivän maissa töihin ja ihan lopun päivästä
pyöritimme ulkona olevia pöytiä. Hän kävi kanssani hotellin menut läpi. Opetin
hänelle kolme sanaa suomeksi: perunarösti ja kaksi muuta olivat kirosanoja. Hän
hassutteli meidän esimiehen kustannuksella ja sanoikin niin kuvaavasti, että
saksalaiset ovat tuollaisia jäykkiä ja me puolalaiset tämmöisiä mukavia. Näiden
muutaman päivän perusteella, allekirjoitan.
Päivän päätteeksi henkilöstöpäällikkö vei minut ostoksille
Garmisch-Partenkircehiin. Tarkemmin Garmischiin. Firman piikkiin ostettiin 3
kauluspaitaa, housut, liivi ja jopa valkoiset rintsikat piti ostaa. Mutta nyt
on. Kyllä nämä täällä minusta huolen pitää.
Saksalainen työminä. |
-
Toinen työpäiväni ajoittui klo 9- 17. Heti aamusta oli
todella paha mieli ja se mieli pysyi pitkälle päivään. Päivän valopilkku oli,
kun sain suomalaisia vieraita käymään hotellilla työpäivän aikana. Teija ja
Jouni kävivät ohikulkumatkallaan moikkaamassa. Kävin ensimmäisen järkevän
keskustelun viiteen päivään. Jo se helpotti oloa. Aamun työkuviot olivat
aamupalalla pöytien tyhjäämistä ja kahvien viemistä pöytiin. Pari tilannetta
asiakkaidenkin kanssa, joista yksi meni minulta täysin ohi ja ymmärsin vasta
myöhemmin, että asiakas pyysi lusikkaa….hyvää palvelua. Aamiaisen jälkeen
valmistelin esimieheni kanssa viikonlopun yksityistilaisuutta. Iltapäivällä
tulikin uusi lempparini puolalainen töihin. Tänään oli pilvinen päivä, joten
asiakkaita ei ollut terassilla juuri ollenkaan. Muutamat kahvit ja drinksut
vein. Tapahtui kuitenkin jotain historiallista, otin ensimmäisen tilaukseni. Saksaksi.
Pööpöilin tylsyyksissäni ympäriinsä ja nainen huikkasi minut pihalla luokseen
ja pyysi kaksi cappucinoa. Ymmärsin, vastasin ja lähdin tekemään ne. Kun olin
vienyt ne pöytään, menin takaisin keittiöön tekemään pientä voiton tanssia. Kokki,
joka oli syöttänyt minua pitkin päivää, naurahti. Kokki oli varmaan päivän
mittaan nähnyt miten surulliselta näytin ja huikkasi minut aina välillä
luokseen ja tyrkkäsi ruokaa minulle. Nälätön Pauliina, iloisempi Pauliina.
Kaksi seuraavaa päivää olisi nyt vapaana. Loppuviikon
työvuorot ovatkin mielenkiintoiset, kolme tuntia aamulla ja viisi tuntia
illalla. Laittavat minut illallisellekin ja viikonlopun yksityistilaisuuteen.
Puolalainen täsmensi minulle asioita tänään. Huonetta varatessaan asiakkaat
voivat ilmoittaa ottavatko aamupalan ja illallisen. Illallisella pöydät ovat
heille varatut ja ruokailu tapahtuu buffettina. Erikseen ravintolassa on ala
carte puoli, jossa voi tilata yksittäisiä annoksia. En oikein nää vielä itseäni
illallisella muussa kuin astioiden kerääjänä. Vielä.
Nämä ei muuten ole syöneet minun tuomia salmiakkeja K eivät ymmärrä hyvän
päälle.
Esim. kuuntelin silloin, kun huomasin, että MTV:n Katsomo ei toimi ulkomailla ja minulla jää katsomatta parin kuukauden salkkarit.
Tsemppiä Pauliina! Kyllä se vielä voitoksi siitä muuttuu! :)
VastaaPoistaTsemppiä! Toivottavasti alat viihtyy paremmin!
VastaaPoistaJa kato salkkarit salmiakkitv.fi stä ;)